S&W modell 29 6 1/2 " pipa

Hej.

Har sökt ert inköpstillstånd på en smith & wesson mod 29 och tänkte kolla om det finna någon i vårt rike som sitter på en sådan i fint skick och är sugen på att sälja den?

Sökte på modellen med 6 1/2 tums pipa

Nu tar det ju tyvärr typ 8 veckor innan i inköpstillståndet kommer men skadar aldrig att vara ute i tid.

Mvh / Mattias

Jag har eventuellt en 6 1/2” pipa att sälja om du hittar ett vapen med ”fel” piplängd.

Nice… Ingen pang mao, “bara” pipa?

Ping… Ingen som sitter på en sådan pang? Piplängd spelar mindre roll men i alla fall 6 tum eller mer.

Tack på förhand

Mvh/Mattias

Stämmer! Men hittar jag en själv med ”fel” piplängd så byter jag till min pipa

Jag har en 29’a med två pipor. Den skulle må bra av en ny trumma, men funkar med stora kulor. Jag letar 27’a eller 627’a i stället.

Hej.

Det låter ju intressant absolut. Vad är det för längd på piporna?

Tumma behöver man separat licens för en ny trumma eller är det en licensfri del?

Mvh/Mattias

Den ena pipan är en orginalpipa på 10 5/8" (270 mm ca) med AF korn och den andra pipan är en 10 3/4" polygonpipa som är optimerad för metallsilhuett (1800 gram totalvikt) men med fäste för pipvikt på 200 gram längst fram. Det gör den bra för magnumskyttets klass M2. Jag har också en Picatinnyskena infräst i pipan så man kan skjuta M5. Den har också ett 12-lägeskorn (hjälper bra i magnumfälten).
Trumma finns att få tag på, men de kostar 2500:-.
Både extra pipa och extra trumma behöver licens, men det går att söka den som växelsats (en licens för båda), men det gör att de hänger ihop.
Orginaltrumman är för stor i kammarhalsarna, så den kräver stora kulor, men det bästa är att lägga pengar på att byta trumma.

/Olle

Hej Olle.

Tack för infon. Tyvärr så måste jag ev ha ett nytt föreningsintyg för annan piplängd men skall kolla med farbror blå. Vad skall du ha för pangen?

Mvh Mattias

Hallo där
Du behöver inte nytt föreningsintyg om du bara skall byta pipa på revolvern. Det gör jag åt folk hela tiden.
29’an i det skick den är idag vill jag ha 13000:- för. Pipan skall tas av och blåneras innan jag kan sälja. Jag skulle rekommendera en ny trumma till den, eftersom den kräver ganska stora kulor. Kammarhalsarna är .433" och det är lite större än vad det finns mantlade kulor till (det är en polygonpipa och de mår bäst av mantlade kulor). Jag vet var det ligger en trumma som borde funka. Kammarhalsarna är .430" i den enligt uppgift och det är ganska bra för den pipan. Jag kan byta trumma till självkostnadspris om du bestämmer dig för den lösningen.
/Olle

Ping. Någon som sitter på en fin s&w m29 6 1/2 tums.

Numera har jag inköpstillstånd också :slight_smile: