Licens på 2” revolver?

Är det någon som har fått licens på revolver med 2 tums pipa. Nu, i närtid, 2019-2020? Vad krävdes för att få det?

ZG47, du har helt fel.

Nej, ZG47 har rätt. Det framgår till och med av ansökningsblanketten att piplängden mäts i centimeter från mynning till bakkant patronläge.

På revolver? När skulle de ha ändrat på det?

Visst står det så på blanketten men en blankett är inte en regel. Det står ingenstans i lagstiftningen hur man mäter piplängd. Den texten är en allmän beskrivning och på en revolver är ju kammarstycket/trumman rörligt och därför mäter man piplängd från pipans mynning till bakplan på en revolver. Trumman är ju inte en pipa eller en del av en pipa. Kolla skytteförbundens regler för hur man mäter piplängd istället…

1 gillning

Men en regel i ett förbund är inte heller det som säger vilka uppgifter som myndigheten vill ha. Försäkra dig om att du får tävla i det du vill med att kontrollera reglerna i respektive gren och förbund, sedan anger du piplängden till myndigheten på det sätt dom angett att dom vill ha den på.

Och det gör man ju. Men det går ju inte att inkludera en trumma i en pipa eftersom det är en separat del. De sitter ju per definition inte ihop… och kan därför inte mätas ihop. Och trumman är ju dessutom en separat tillståndspliktig del och den är tillståndspliktig pga att patronläget finns i trumman. Det som står på polisens blankett är bara en huvudregel som inte går att tillämpa på en revolver som har ett löst, separat kammarstycke. En revolverpipa har inget patronläge per definition.

Lite olika ideer här ser jag. Måste ju finnas någon aktiv som fått licens som kan svara. Eller någon som känner en som fått. Finns ju många ute på marknaden, så det lär ju inte vara ogörbart.

Vad vill du säga med bilden?
Är det din?
Skaffade du den efter 2018?

Se där ja!
Är den under 2 1/2 tum?
Vad behövdes för att få licens på den?
Vad skrev du i ansökan?
Vilken region tillhör du?

Men du skrev 9 cm på blanketten och att du skulle ha den till fält och handläggaren hade inte en susning.
Vad säger de i utrustningskontrollen?

Hej! Jag har köpte också en s&w mod60! Men jag fick bara att piplängd är 5 cm som är inte tillräckligt till målsättning! Vilken licens söktes du, eller hur räknade du till pipläng?

Tack Gabbe

Målskyttning

ZG47, där har myndigheten gjort fel.
Det finns ett domslut från HFD (så kallade “desert eagle-målet”) som innebär att ett (enhands)vapen i en föreningsegen gren måste ingå i någon av de auktoriserade förbundens reglemente, dvs hela poängen med föreningsegen gren för att kunna få vapen utanför normala SVSF, SPSF, SDSSF mfl är borttagen.