S&W 686, R1500, IPSC och Magnum M4 och M5


Smith & Wesson 686-5 med pipbytessystem.

3 pipor:
5 3/4" Lothar Walther rostfri pipa för kort trumma inkl shroud till IPSC. Ny pipa och shroud.
6" Lothar Walther blånerad pipa för .357 trumma inkl shroud till R1500. Ny pipa, beg ramp.
12" Lothar Walther blånerad polygonpipa för .357 trumma inkl shroud med Picatinnyfäste till Magnum M4 och M5. Endast provskjuten.

3 trummor:
7-skotts clipsmoddad trumma för .38ShortColt. Beg.
6-skotts clipsmoddad .357M. Ny. Stjärna ej inpassad än.
6-skotts .357M ej moddad. Beg.

Kolvar: 2 st Nill enligt bild. Även en originalkolv kan ordnas.

70 st TK Custom 7-skottsclips för Starline. Beg.
30 st TK Custom 6-skottsclips för Starline. Nya.

Nypris för delarna ligger på en bra bit över 60’. Ytbehndling behövs på vissa delar. Jag skulle nog rekommendera en köpare en enhetlig coating på allt. Fjädrar för att ställa lämpligt tryck för alla grenarna medföljer.

Pris: 25’ eller högre bud

Jävlar vilket fint bygge!

Tack. Den är lite kul faktiskt. Har man en 686’a med skottbula eller bara en utskjuten pipa, så är det lätt att modda så den stommen också tar alla piporna… då har man två revolvrar helt plötsligt.
Jag har använt denna som lite testbänk i firman. Tom 12" funkar bra, fast den kräver en del labbande med ammon för att gå bra.

Jag skulle kunna sälja någon av växelsatserna separat om intresse finns.

Vad vill du ha för 12" pipan? Och vad behöver du göra med revolvern för att den ska passa? Spelar det någon roll vilken “dash” på 686?

Om allt funkar lätt (vilket det givetvis sällan gör), så behöver jag bara borra ett 6 mm djupt 1.5 mm hål i stommen och skicka tillbaka den. Det kan även behövas viss inpassning av pipan om toleranserna inte ligger i vår favör. Det spelar ingen roll vilken generation det är på revolvern, så länge det är en S&W L-frame (det funkar alltså bra med en 586 också).
Jag har en intressent som jag väntar svar från och du är näste man på kö. Med tanke på att det är en experimentlösning som jag testat i firman, så tar jag bara 8000:- + montering för den. Notera att den då är obehandlad och behöver någon form av coating eller blånering.

Jag skullt kunna tänka mig att sälja komplett växelsats till IPSC eller Magnum som separata enheter (alltså trumma+shroud+pipa). Det är givetvis inte den stora fördelen med konceptet, men kan vara en bra start på ett vapeninnehav med få poäng i skåpet, en stomme som man behöver hålla efter (istället för flera) och back-up för ett antal funktioner.