Magnum eller inte?

Tjena, jag har en liten fundering. Ska köpa en revolver, närmare extakt en S&W mod 19-4.
Som jag förstår är en .357 magnum, men på den tänkta revolvern sitter det en pipa märkt 38 special.
Den var utbytt nån gång enligt ägaren.
Nu till funderingen. Vågar man skjuta magnumladdning i den?

Om det är en trumma för 38 special går det inte ens att stoppa i magnumpatroner (de är längre just för att det inte ska bli nått trassel) så det är ganska lätt att kolla.

Jag utgick ifrån att det är en att är en 357magnum trumma på en 357magnum revolver, och att bara pipan var utbytt. Men jag kan ha fel (men jag tror inte det) :smile:

Patronen smäller i trumman inte i pipan på en revolver, vad exakt är du rädd för?

Om magnumpatronerna går i trumman så kan du skjuta magnum, dock bör du vara lite återhållsam med magnumskyttet i en modell 19. Enda skillnaden mellan den och modell 14, som är enbart för 38 Special, är längden på trumman. Modell 19 är inte kraftigare byggd och kan ta skada av mycket magnumskytte. Vill minnas att S&W utvecklade L-stommen just på grund av att K-stommen visade sig vara i klenaste laget för magnum i långa loppet.

Tack för svaren!

Hej,
Jag kände att jag måste bidraga med information i ämnet då jag själv skjuter en 19-3, dock original.

Enligt mig är det inga problem att skjuta magnumpatroner i en M19 då den är gjord för det. Min har klarat sig hittills med magtech 158gn magnumpatroner. Smäller högt och vildsint🙂
Med en vansinnigt hård laddning kan vilket vapen som helst flyga i luften. Men M19 är inte lika härdad som en m66 och inte lika stark som en m27, så är det bara. Om detta har någon betydelse är för mig en skröna.

Men nu är det ju tal om att skjuta .357 magnum igenom en .38 special pipa. Jag menar såhär, hör med en vapensmed som är specialiserad på Smith & Wesson istället. Det som jag tror kan vara lurigt är ingångskonan i pipan. OM det är så att den är gjord för ett visst tryck och Magnum har ett högre tryck så… ja.

Och en grej till, om man inte kan förlita sig på att vapnet fungerar som det skall eller oroar sig över att det kanske kan gå sönder, så kommer du inte skjuta bra. Välj då en annan väg. Något som du kan lita på.

/Bronco

2 gillningar